söndag 21 mars 2010

Northug lekte sig fram och bjöd på show i Falun

Våren halkade tillbaka på söndagen. Den dryga entimmespromenaden blev just dryg med horisontellt snöoväder i ansiktet.

De avslutande världscuptävlingarna blev också dryga för de medverkande. Det var samma oväder där, men Kalla lyckades ta sig förbi norska Steira i spurten och lade beslag på tredjeplatsen. Etta, Marit Björgen, såklart.

Petter Northug diskuterades av skidreportrarna i väntan på herrloppet. Tycker själv att han är outstanding i spurter och när det gäller att ta sig fram med minsta möjliga energi. Han leker med övriga i en "katt-och-råtta-lek" som han oftast går segrande ur.
Vid dagens avslutande WC-lopp över 15 km i Falun var han också överlägsen. Han kunde kosta på sig en charmoffensiv bland målpubliken och gjorde High five på löpande rad i väntan på att tvåan Manificat skulle komma närmare. Hellner orkade inte svara när fransmannen gick om i delar av den omtalade mördarbacken och blev trea.

Mycket snö blev det på Studenternas i Uppsala i SM-final i bandy. Det var som en vit vägg. Men horderna av portföljbärare på väg till bandyfinalen hejdades inte av ovädret.
Bandyfinalen mellan Bollnäs och Hammarby slutade med seger för Hammarby, 3-1. Som alltid i denna sport tyckte jag det var svårt att se bollen, nu svårare än någonsin då spelarna fick "skotta snö" med klubborna när de försökte få iväg det röda nystanet.

Inga kommentarer: