tisdag 29 juni 2010

Var lagomt rädd för åskan!

Åskan mullrade intensivt någon timme med ackompanjemang av jättedroppar som slog mot torptaket. Sedan var det över. Åskrädslan försvann den dagen min pappa visade att han inte var rädd för åskan utan betonade vad vackert och mäktigt det var med de ljungande blixtarna som lyste upp Sundsvall. Men det är klart, det är bra om man har lite respekt för naturkrafterna och inte klättrar upp i en jättegran när det blixtrar som värst.

Frågan är vad man ska göra på Torpet mer än slappa, nu när Händige Harry med fru åkte söderut. Det gick så bra att fixa hängrännan, att äntligen få igång vedklyven, ja till och med ordna en uteplats där gräsmattan sluttade som värst.Händige Harry funderade ett tag. Så sa han "Hur gör djur?", och så började han dona och jag var den förträfflige hantlangaren, som räckte prylar och la pannan i djupa veck och sa "Ja, just det, så gör vi.

Ekorren lever! Ja för den eller de som följt naturdramat på torpet kan avslöjas att ekorren är återfunnen och tittar ut ur samma asphål som tidigare. Förmodligen är han en hon och diar ungar i aspen. Däremot är vi litet bekymrade över att hackspretarna lyser med sin frånvaro. Har de inget ansvar för sina ungar?

Intresset för Fotbolls-VM börjar svalna, men konstaterar att Brasilien blir farlig efter den övertygande vinsten mot Chile.

Inga kommentarer: