torsdag 22 december 2011

Andra upplagan på gång - GOD JUL!

Nu rullar snart den andra upplagan igång efter en ökad efterfrågan på kriminalromanen om kommissarie Bo Strömliden vid Malmö-polisen med titeln "Den skållade mannen".
Tack alla som köpt deckaren! Hoppas ni gillade den! Jag gillar både Strömliden och att forma intriger, fast endast i bokform.

Om man inte artikulerar väl så kan folk få för sig att deckaren heter "Den skållade mandeln". Men mandeln är annars en bra beståndsdel så här till jul, i kakbak och för glöggsmak. (Det sista var ett nödrim).

Polisprofessorn, emeritus, Leif G W Persson är inte direkt förtjust i deckarvärldens vimmel av seriemördare. De är ytterst ovanliga i verkligheten. Men ändå, den förmodade seriemördaren i Malmö som varit inburad i häktet över ett år nu verkar i alla fall vara en livs levande seriemördare även om han missade i flera fall.

Har själv funderat på en serie mördare i Strömlidens närhet, men det kanske inte blir någon seriemördare för det. Går det som jag har tänkt kommer bok nummer två ut strax innan nästa jul...

För övrigt anser jag att herr Persson är svensk mästare i svenska deckargenren med hjälp av den stora kunskap han samlat på sig med 40 år inom polisforskning, samt inte minst en härlig berättarkonst med mycket humor, inte minst sedan han införde "katastrofen" Evert Bäckström i sina romaner.

En God Jul med mycket avkoppling önskas alla besökare på min sida och till alla som bekantat sig med Strömliden, Ellert, Merit, Bodén, Liisa Kohonen m fl!

Inga kommentarer: