lördag 26 februari 2011

Knepig kombination borde spetsas till

Nordisk kombination med backhoppning och längdskidåkning är en udda idrott. Men den skulle bli ännu mera udda men kanske locka fler tittare om man behöll backhoppningsskidorna på till längdloppet.

Charlotte Kalla gnuggade på ordentligt i lördagens 15 km, något mindre annorlunda än nordiska kombinationen. Här nöjer man sig med att skifta skidor, från klassiskt till skejt efter halva sträckan.
Marit Björgen kunde inte ens strula till det med bytet för en högre spänning i loppet utan tog sin andra seger. Kalla slutade som ganska nöjd fyra.

I Åre åktes det störtlopp. En stackars schweitsiska (heter det så?) störtade in i skyddsnätet i en vådlig krasch men klarade sig med en ömmande arm, ev bruten. Anja åkte fel och så var den dagen förstörd för henne. Som många gånger förr vann Lindsey Vonn.

Hur det känns att störta i backen skulle jag kunna berätta om, om jag inte hade slocknat några minuter. Men enligt vittnen var fallet lodrätt där i Grevebäckens skidbacke i Sundsvall, efter en kortare flygfärd från sprätthoppet som vi grabbar byggt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intressant information