fredag 18 februari 2011

Gåtan om den skållade mannen

På gång 1: Finslipande på E-boken "Stentornet". Vilken i stort har samma innehåll som pappersboken "Stentornet". Kompletteras med en enkel karta över platserna där allt hände - i Sundsvall på 1950-talet.

På gång (2): Genomgång av manuset "Den skållade mannen". Höll på att ge upp ett tag då jag inte haft en riktig ordning på personerna i boken som kan kallas roman, polisroman, spänningsroman, deckare. Visst dör en del personer, någon naturligt andra onaturligt, men så värst mycket blod är det inte i manuset eller på manuset. Men förhoppningsvis tycker läsarna att den är spännande ändå när jag nu kommer till slutet och begär rättning i ledet av mina figurer som inte är överens med författaren om tid och rum.

Arbetet fortsätter och tron på att det ploppar ut en bok under våren är ganska stark. Det mesta av handlingen tilldrar sig i Malmö och Jämtland under våren 2010 till vintern 2011.

Liksom andra deckare har även den här boken en kommissarie som historien kretsar kring, en kommissarie Bo Strömliden som lessnar på Försäkringskassan och att gå sjukskriven för sin tinnitus, flyttar från sin fru och lämnar sitt arbete på rikskriminalen i Stockholm för ett nytt jobb i Malmö. Ett Malmö som lever i skräck för en seriemördare som siktar in sig på invandrare. I boken jobbar Strömliden och hans personal parallellt med "Den skållade mannen", en 80-årig gammal man som dog i sitt eget badkar i en ruffig lägenhet i Kirseberg, Malmö och jakten på serieskytten eller Malmöskytten som han kallas i tidningarna. Fiktion och verklighet går hand i hand under de tio månader det tar att lösa mordet på 80-åringen och Malmöskyttens öde.

På gång (3): Promenader och landsvägslunk. Behövs efter mycket god mat inmundigad i Skåne på barnbarns-besök. Alltså, inte barnmat utan vuxenmat med en och annan god sås.

På gång (4): Så hette Länstidningens ungdomssida en gång, (LT i Östersund) illustrerad av ett antal fotspår i layouten. Då kändes den toppmodern, idag tror jag inte den skulle tagits emot av dagens ungdom

Inga kommentarer: