onsdag 26 maj 2010

Mellan hägg och syren showar Elisabeth II

Just nu jobbar syrenträdet med att försöka slå ut sina blålila blommor. Den överraskande kylan efter närmast medelhavsvärme fick den att hicka till och stoppa upp, men nu sakta, sakta går den mot full blomning. Kunde önska några svala dagar för att få behålla blomprakten ännu ett tag och vill inte tänka på när blommorna vissnar ned till rostfärgade X-syrener. Förresten har jag helt missat hägg-tiden, ni vet "mellan hägg och syren".
Apropå att behålla blomprakten, så undrar jag hur Elisabeth II håller uppe sin fräschör. Inte för att hon så mycket liknar en blomma, men hon har ju sett ut likadan i 100 år, nåja, 50 då. Hur gör hon? Har hon en uppiffad stand in, eller vad? Strongt i varje fall att behålla looken i år efter år efter år, medan man själv går in i ålderdomen märkt av livets törnar.
Såg i bladet att engelsmännen har en del hyss för sig när en ny regering tillträder, folk från underhuset slår en dörr i ansiktet på en gubbe med svart käpp för att han inte knackar på försiktigt in till det förhärskande underhuset. Ja, åtminstone engelsmännen verkar ha roligt åt detta. Och Elisabeth II ler förmodligen i mjugg från sin tron. Kungahusen ska väl vara bra till något, till exempel roa undersåtarna.

Inga kommentarer: