onsdag 24 november 2010

Leif GW Persson piggar på sig

Jan Fridegårds "Torntuppen" blev en annorlunda läsupplevelse. Den döde soldaten Froms ande känner sig befriad från sin kropp och svävar runt om på jorden med utgångspunkt från kyrktornet hemma i byn.
Han ser mycket av krigets förstörelse av människan över stora delar av världen. Förmodligen handlar det om andra världskriget. Fridegård gav ett hopp till människorna som inte vill tro att allt är slut efter döden. Han visar också på hur hopplöst det är med krig.
Boken finns att låna på biblioteken.

Veckans brott med Leif G W Persson och Camilla Kvartoft är en höjdare på tisdagarna kl 21 på SVT1. En fyllig granskning gjordes av fd länspolismästaren i Uppsala, Göran Lindberg. Persson var säker på att Lindberg ändå gjort nytta med att föra in mer jämlikhetstänkande in i den tidigare så manligt dominerande  kåren. Det är Lindbergs stora förtjänst att det idag finns så många kvinnliga poliser, ansåg han. Däremot tyckte han att Lindberg var helt borta när det gällde det polisiära kunnandet.
Det ser också ut som om Persson har piggat på sig under resans gång. Han stönar bara lite och rätt var det är tittar han också in i kameran i stället för i det blå eller i en monitor. Han är också mannen som inte visar någon genans för att hans mobil ringde mitt i sändningen. Fast han brydde sig inte om att svara... Poliskåren gillar också sin professor och tycker han skriver bästa deckarna.
Lindberg fick f ö sitt straff sänkt till sex års fängelse i hovrätten. Möjligen vill han överklaga i hovrätten.

Dagens snöflinga: Liten och finslipad dansar den schottis med sina kamrater i stormbyarna.

Inga kommentarer: