fredag 5 november 2010

Jakt på frön, kung och president

Fåglarnas jakt för överlevnad. Det är frost på marken. I den stora björkens topp landar och startar fåglarna i jakten för den dagliga födan. Alla löv har inte skalats av än trots hård blåst och regn i veckan. Talgoxar och blåmesar samsas kring fröautomaten men flyttar sig raskt när nötväckan dyker upp med sin spolformiga kropp.

Kunglig jakt. Media var på jakt efter kungen som var på jakt efter älgen. Den s k presskonferensen hade han lika gärna kunnat avstått ifrån. Han hade inte läst boken men förstod ändå vad det handlade om - gamla försyndelser. "Nu vänder vi bladet", sa kungen, men tog inte bladet från munnen utan vände sig om och gick till sina jaktpolare. Jag förstår inte intresset för det som tidigare har antytts på skandalplats i tidningar för herrans massa år sedan. Vem bryr sig? Inte jag, men tydligen tusentals andra, som köar efter att få köpa "skandalboken".
Jag får också stå ut med att min bok Stentornet petades ned av Kungaboken under rubriken "Aktuellt i media". Så nu ligger jag tvåa i Sundsvall på Bokias förnämliga bokhandel, Bokia Vängåvan.

Presidentjakt. Jakten på ny president i USA har börjat. Mellanårsvalet visar att Obamas stöd har minskat stort. Arbetslösheten har inte minskat under Obamas tid som president och sjukvårdsreformen kritiseras av de besuttna, förstås. Ett glädjeämne kunde Barack Obama presentera på fredagskvällen, antalet nya jobb ökar!

Ronny Eriksson med sitt återuppståndna gäng Euskefeurat gladde fullsatta salonger på Reginateatern i Uppsala i veckan. Ronny har i Euskefeurat en mer tillbakaglidande roll och låter andra ta hand om solistrollen ibland. Själv spelar han trummor, dragspel, munspel. Men den "gamle" Ronny kom sig på slutet och drog sina karakteristiska skrönor. Euskefeurat spelar i Norrtälje den 5 november och i Stockholm dagarna efter. Turnén pågår fram mot jul.

Inga kommentarer: