måndag 20 september 2010

Läget är oklart - dimman lägrar sig

Rena Lützendimman täckte det uppländska landskapet morgonen efter valet. Dimmigt verkar det också vara kring hur Sverige ska styras framöver i och med den oklara situationen där SD ser ut att få 20 platser i riksdagen och med den osäkra grund som Alliansen sitter på utan majoritet i riksdagen. Socialdemokraterna är fortfarande största parti cirka 1 procent mer än moderaterna, men det är nog ingen större tröst för Mona Sahlin.

Tredje största partiet, Miljöpartiet, fick redan valnatten inviter från Fredrik Reinfeldt, men Peter Erikssons tal till partivännerna igår talar inte för att ett samarbete med Alliansen, åtminstone inte den närmaste tiden?

Ett tag hade Alliansen egen majoritet med 175 mandat i riksdagen, men det var en tillfällig seger, som minskade till 172 mandat. Rödgröna fick till slut 157 mandat samt SD 20 mandat.

2 kommentarer:

Kat. sa...

Är ute och surfar runt bland bloggar och fastnade här eftersom du skriver lite om valet. Det är nog lite dimmigt här och var numera och inte bara i Uppland; t.ex. när gamla Högern utnämnde sig till "Sveriges enda arbetarparti"... Suck!

Arne Svensson sa...

Hej Kat. Tycker detsamma. Men få verkar reagera på uttrycket. Kanske man tycker att den moderata kopplingen bara är löjlig och ingenting att bry sig om. Men droppen urholkar stenen.