söndag 29 april 2012

Bra samarbete med älgen på hygget

Jag har haft pippi på pippi i nära en vecka. Till slut fick jag höra storspoven ta sats med sin bubblande glada vårsignal. Med hjälp av en säck solrosfrön fick jag och frun också kontakt med ett tiotal sorters bevingade vänner.

Här fanns domherre, blåmes, bofink, grönfink och bergfink - den senare i en mycket färggrann kostym. Här fanns också starar som vi trodde vara koltrastar. Men en koltrast springer inte med sina "fötter". Den hoppar jämfota. Staren var en trevlig bekantskap som var intresserad av ett samtal, man och fågel emellan.
Hackspetten var där och hackade och nötväckan boade in sig i en av alla dessa hålor i aspen, som spetten har fixat. Bra samarbete där, även om de inte förstår det själva, kanske.
Gulärlan var också där med sin Bethovens ödessymfoni. Ett par tranor skymtade vi på en åker och sångsvanarna sjöng för full hals vid tjärnen.Siskorna inte att förglömma.

Roade mig också med att kapa ved i samarbete med hyggesälgen som skrapat av den goda aspbarken på stormfällda träd. Mycket bra, då torkar veden snabbare och älgen blir mätt och lägger högar av välformade kulor som tack för maten.

Lyssna till storspoven

Inga kommentarer: