lördag 26 mars 2011

Juholt ingjuter nytt mod hos osäkra socialdemokrater

Det märktes på de långa rungande applåderna i  nybygget Stockholm Waterfront att s-kongressens medlemmar ser framåt med nytt mod. De har fått en karismatisk och orädd ledare i Håkan Juholt som ska kunna ta matchen mot Fredrik Reinfeldt.

"Så ska de låta" kändes trevligare och bättre än den flåshurtiga och skrikiga premiären förra veckan. Det berodde till en del på gästerna Ann-Louise Hansson och Lill-Babs Svensson med döttrar. Vilka härliga döttrar de båda schlager-ikonerna har! Peter Settman hade lugnat ner sig till en bra nivå. Jag kan förstå kritiken från mästertyckaren Croneman i DN mot både Peter Settman och "Vem vet mest"- Rickard Olsson. Det kan bli lite för mycket ibland. Men både Peter Settman och "Duracell-kaninen" Rickard Olsson som gör det ena "Vem vet mest"-programmet efter det andra gör ett bra jobb i stort.

Egenträningen är inne på dag två. En halvtimmes gång och småspring i två respektive tre minuter börjar göra sitt. Men visst var det kämpigt i isande nordanvind igår. Men väl hemkommen till det egna tjället kändes det utmärkt både för samvetet och kroppen. Ut och lubba utan att snubbla! Alltså två minuters gång, spring sakta i tre minuter osv enligt maratonlöparen Anders Szalkais träningsprogram som tog mig ända till Stockholm Marathon för ett par år sedan. Naturligtvis utökar man antalet minuter som man springer, men i den takt som känns bra. Till slut springer man korta och längre sträckor upp till två timmar om man tränar för maran.

Inga kommentarer: