söndag 10 juli 2011

Sen trandans när Borg charmade i rutan

Efter tre veckor vid det jämtländska torpet med ett rikt fågelliv inpå knutarna är det inte så svårt att avstå från teveapparaten. Det blir liksom naturlig avvänjning. Vi intresserar oss mest för tranfamiljen som decimerades med en icke flygfärdig unge och nu består av tre individer, ett troget par och en unge som verkar ha nått "tonåren" snabbt och vinglar iväg. "Kan själv" utstrålar den där den vinglar mellan föräldrarna på ängen.
Hade också närkontakt med en hussvala som schvissade förbi min kind. Kanske hade den fortfarande ungar inne i kornladan?
Såg till slut på teve 52 mil senare där trevlige finansminister Borg var med i ett av alla de sommarprogram som just schvissar förbi i rutan, inte helt olik en trana i trandansen när han tacklade privata frågor med att vrida sin kostymkropp i en sinnrik rörelse. Men ingen kan väl tycka illa om honom? Han tyckte ju också att Carl Bildt var en stor humorist. Där är han ju rolig själv, Borgen. Snäll är han också, som vill ge alla arbetande pengar tillbaka på skatten. Frågan är vad det blir kvar till offentlig verksamhet? Visst ja, den ska ju läggas ner och privatiseras. Allt blir privat, såklart!

Inga kommentarer: