lördag 24 april 2010

Aska bäst på svarta vinbärsbuskar

Idag ska jag sätta vitlök i landet. Kallt i natt, bara någon plusgrad men värmen lär väl snart komma hit till södra breddgraderna.Solen skiner i varje fall för fulla muggar.

Luftrummet över Sverige är öppet meddelar Aftonbladet och SAS stiger mot skyarna och försöker knapra in lite av det jätteunderskott askan fört med sig. Däremot får inte regeringsplanet flyga. Det gäller förstås att inte hamna ur askan in i elden. Men är regeringsmedlemmarnas liv viktigare än SAS-passagerarnas?
Tittade på en katastroffilm här om kvällen som just handlade om ett plan som drabbats av vulkanaska och där alla motorerna slogs ut. Inget bra läge att visa i dessa tider, kan tyckas.

Den aska som jag brukar strö är askan från den förnämliga vedspisen i torpet och inte från någon isländsk vulkan. Vedaskan tas med tacksamhet emot av svartvinbärsbuskarna som ger en god skörd.

Såg att ett scoutförbund i USA dömdes att betala 133 miljoner i skadestånd till en man som utsattes för sexuella övergrepp av sin scoutledare. Fruktansvärd kränkning av den 11-årige scouten. Scoutledaren måtte ha en snedvriden syn på vad "Alltid redo" betyder.

Inga kommentarer: