fredag 16 september 2011

Ska vårdcentraler skänkas bort?

Till slut kom den, förkylningen. Omgivningen nös och frös men jag kände mig frisk och stark och trodde att jag skulle undkomma den årliga jättesnuvan. Men den kom till slut, möjligen lite mer trevande än tidigare gånger med halsont och sedan.. , ja bara ett långt lidande. Ja, jag vet, "Det är många som har det värre.."
Men det är skönt någon gång oförblommerat få tycka synd om sig själv.
Men ute i solen, som just försvann bakom blyertsgrå tjockmoln, finns det säkert kantareller som väntar tålmodigt på att bli plockade. Kanske man ska ta sig ut?

Det pratas annars om ansvar. Någon hade tydligen tålamodet att räkna hur många gånger Reinfeldt sagt ordet "ansvar" vid riksdagens öppnande, och kom upp till 26 gånger.

Riktig ansvarslöshet känns det som om majoriteten i Uppsala landsting visar när man skänker bort tre vårdcentraler i stan till Carema. Tidigare har tre andra vårdcentraler sålts för 25 miljoner kronor. Vårdcentralerna har byggts upp med skattepengar, ska de över huvud taget säljas? Men skänkas bort? Det protesterar i varje fall vänsterpartiets kommunalråd Sören Bergqvist mot. Om detta skriver UNT.

Inga kommentarer: